Palvelut

 

KUNTOUTTAVAT PALVELUT
Sosiaalipedagoginen hevostoiminta (SPHT) tähtää yksilön voimaantumiseen ja toimintakyvyn ylläpitämiseen tai palauttamiseen. Osallisuus, omakohtainen kokeminen ja tekeminen vuorovaikutuksessa hevosten ja muiden tallin eläinten kanssa muodostavat tehokkaan, mutta miellyttävän kuntoutusympäristön. Toiminta on pitkäjänteistä, suunnitelmallista ja tavoitteellista, yksilön tarpeet huomioiden. Kuntouttavat kerhot ja työtoiminta ovat hyvänmielen toimintaa, joilla pyritään yksilön kokonaisvaltaiseen aktivointiin, osin myös elämyspedagogiikan avulla. Kerhot ja työtoiminta sopivat myös kaikille jotka hakevat vain irtiottoa omasta arjesta. Voit käydä vain kerran tai tulla toistekin.

YKSILÖLLINEN OHJAUS
Varausten mukaan Hirnuvan Hevosen tallilla tai asiakkaan luona.
Ratsastuksessa käymme läpi perusasioita, istuntaa ja apujen käyttöä sekä kuinka ratsastaa pehmeästi. Hevosen maastakäsittelyssä ja -työskentelyssä harjoitellaan yhdessä perusasioita kuinka hevosta ohjataan maasta, mm. ihmisen tilaan ja hevosen käsiteltävyyteen liittyviä asioita. Voit opettaa hevoselle myös kaikki ratsastuksen liikkeet ensin maasta käsin. Teemme yhdessä perusharjoitteita, jonka jälkeen voit jatkaa myös itsenäisesti. Hevosen kouluttamisessa käymme läpi miten hevonen oppii ja saat vinkkejä miten opettaa hevosta (mm. naksutin). Teemme käytännön harjoituksia ja opetamme hevosta.

KERHOT, KURSSIT JA LEIRIT
Heppa- ja ponikerhot, päiväleirit, erilaiset kurssit ja tapahtumat, joiden tarkoituksena on jakaa tietoa, taitoa ja elämyksiä.

VALJASSEPÄN PALVELUT
Satulansovitukset, toppaukset ja pienet korjaustyöt, mm. vastinhihnojen vaihto. Sovitan ja neuvon myös työvaljastuksessa. Hevosvarusteiden korjaukset; irronneet soljet, ratkenneet ompeleet tai katkenneet hihnat. Uusia varusteita valmistan mittatilaustyönä.

HEVOSPALVELUT
Hirnuva Hevonen tarjoaa myös karsinapaikkoja täysihoidolla sekä kesäisin laidunpaikkoja. Lisäksi hevosen & omistajan käytöskoulussa saat vinkkejä parempaan arkeen hevosesi kanssa. Kauttani saat Better Choicen yrttejä sekä muuta neuvontaa ruokinta-asioissa (mm. ruokintalaskut).

VIERAILUT, KOULUTUS- JA TYKY-PÄIVÄT
Haluatko tietoa Green Care tai SPHT-palveluista? Omakohtainen kokeminen ja tekeminen havainnollistavat hyvin Green Caren ja sosiaalipedagogisen eläintoiminnan mahdollisuudet ja vaikuttavuuden. Koulutuspäivä käy hyvin myös työhyvinvointi- ja ryhmäytymispäivänä. Voimme yhdessä miettiä sisällön vastaamaan juuri sinun tarpeitasi.