Tmi Hirnuva Hevonen – tallin säännöt

– Noudata tallin henkilökunnan antamia ohjeita. Säännöt ovat tärkeitä turvallisuuden ja viihtyvyyden vuoksi. Tutustu tallin ilmoitustauluun.
– Talli on hevosen ja muiden eläinten koti, joten käyttäydythän asiallisesti ja rauhallisesti, välttäen juoksemista/huutamista.
– Älä koske eläimiin ilman lupaa.
– Älä mene häkkiin/karsinaan/tarhaan/laitumelle ilman lupaa.
– Ratsastus/ajaminen päihteiden vaikutuksen alaisena on kielletty.
– Oman lemmikkieläimen tuominen tallin alueelle ei ole toivottavaa. Jos kuitenkin tuot, pidäthän lemmikkisi kytkettynä ja valvottuna koko ajan.
– Olethan aina suvaitsevainen, avulias ja ystävällinen ja käyttäydythän hyvien tapojen mukaisesti.
– Ethän puhu hevostoimintaryhmässä puhuttuja henkilökohtaisia asioita ryhmän ulkopuolella. Otetaan hevosista mallia, hevosetkin pitävät aina salaisuudet eivätkä juoruile.
– Älä melua tai huuda tallialueella. Käyttäydy erityisen rauhallisesti hevosten ja ratsukoiden läheisyydessä esim. ratsastuskentän lähettyvillä.
– Ethän anna hevosille tai muille eläimille ruokaa / makupaloja ilman lupaa. Jos haluat, voit tuoda herkkuja rehuvarastoon ja niitä annetaan ruokinnan yhteydessä.
– Älä työnnä lastenvaunuja hevosten lähelle, hevonen saattaa pelästyä niitä.
– Mikäli mukanasi tulee pieniä lapsia, huolehdi heidän turvallisuudestaan ja opasta toimimaan ohjeiden mukaisesti. Ethän jätä lastasi valvomatta.
– Henkilökunnalla on oikeus poistaa ratsastaja tai katsoja kentältä tai vaaraa aiheuttava henkilö tallin alueelta ja pihalta, harkintansa mukaan.
– Tallin koko alueella on tupakointi ehdottomasti kielletty muualla kuin merkityssä tupakointipaikassa. Alaikäiset eivät saa tupakoida tallilla tai sen alueella.
– Varo sähköistettyjä aitoja.
– Sovi tallille tulostasi Riitan kanssa etukäteen.
– Mikäli sovittu tallikäynti peruuntuu jostain syystä, on siitä toivottavaa ilmoittaa hyvissä ajoin. Mielellään viimeistään edellisenä päivänä.
– Jos huomaat epäkohtia, ilmoitathan niistä Riitalle.
Tmi Hirnuva Hevonen kiittää että huomioit sääntömme! Säännöt on laadittu meidän ja Teidän turvallisuuden sekä etenkin tallin eläinten hyvinvoinnin takaamiseksi.

Muokattu 27.1.2012